Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مدیرکل پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: همانطور که دارو با نسخه در دسترس مردم قرار می‌گیرد، صدور نسخه گیاه پزشکی نیز در حال راه اندازی است بدین معنا که آفت‌های گیاهی تحت نظارت و با توصیه و راهنمایی در اختیار کشاورز گذاشته شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، اکبر آهنگران در بازدید از روند کنترل عوامل خسارت‌زای مزارع و باغات استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: در خصوص محصولات کشاورزی سالم بحث ارتقاء سلامت است، در حوزه محصولات کشاورزی گیاهی سلامت آن‌ها نظارت می‌شود اما مهم ارتقاء است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: کشور روسیه جلوی صادرات محصولات فلفل دلمه‌ای از ایران را به کشور خود گرفته بود چرا که سمومی در این محصول پیدا شده بود که در کشور روسیه مجاز نیست اما این سموم در ایران و کشورهای دیگر در حال استفاده است و مشکل خاصی ندارد.

 آهنگران افزود: وزارت جهاد کشاورزی و حفظ نباتات برنامه‌هایی برای مصرف داخلی محصولات از جمله ارتقاء سلامت آنها و در نظر گرفتن استانداردهای صادراتی برای محصولات صادراتی به کشورهای دیگر که متناسب باشد در نظر دارد، هم اکنون سازمان برنامه حفظ نباتات دو برنامه در خصوص ارتقاء سلامت گیاهی دارد اولین برنامه این است که از ابتدای کشت محصول تا انتهای آن مورد نظارت قرار گیرد.

مدیرکل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت سازمان حفظ نباتات کشور گفت: سعی می‌شود کارشناسان ناظر نظارت داشته و توضیح‌های فنی را به کشاورزان داشته باشند، استفاده بهینه از آفت‌کش و کودهای شیمیایی توصیه می‌شود که کشاورز در زمان مناسب استفاده کند و مجاز باشند، راه اندازی سامانه هم در این جهت کمک کننده است.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که دارو با نسخه در دسترس مردم قرار می‌گیرد، صدور نسخه گیاه پزشکی نیز در حال راه اندازی است بدین معنا که آفت‌های گیاهی تحت نظارت و با توصیه و راهنمایی در اختیار کشاورز گذاشته شود و کارشناس آن را صادر کند که این مورد بسیار به سلامت محصولات گیاهی کمک می‌کند.

آهنگران بیان داشت: کشاورزانی که بد مصرفی سم دارند و از نظر کارشناس استفاده نمی‌کنند اگر مقدار سم آنها بالاتر از حد مجاز باشد، بر اساس بر اساس قوانین جاری کشور وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به ویژه سازمان غذا و دارو که وظیفه پایش عرضه محصولات گیاهی در بازار را دارد، محصول آن امها می‌شود‌.

مدیرکل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: در حال حاضر تعداد آزمایشگاه‌ها برای پایش محصولات بیشتر شده است و سلامت محصولات گیاهی در کل کشور پیاده‌سازی می‌شود. بیشتر محصولات تازه خوری از جمله میوه و سبزیجات در این طرح اهمیت دارند و اولین برنامه و اولویت اصلی سازمان جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت محصولات تازه خوری است که کم‌کم برای دیگر محصولات نیز این برنامه اجرا می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی: مردم به شایعات توجه نکنند؛ قیمت مرغ، تخم‌مرغ و شیر تغییری نکرده است11 مدیر سابق جهاد کشاورزی لرستان به‌جرم اختلاس دستگیر شدندوزارت جهاد کشاورزی باید استخدام ناظران کشاورزی را در اولویت قرار دهد

آهنگران با اشاره به اینکه این طرح سراسری است، در پایان خاطرنشان کرد: در کل کشور این طرح پیاده می‌شود اما محصولات به تدریج در این پروسه نظارت ارتقاء سلامت محصولات قرار می‌گیرند.

انتهای پیام/7540/ی

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ارتقاء سلامت جهاد کشاورزی حفظ نباتات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۸۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز

ایسنا/فارس رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز از امحا مجدد کشت محصولات کشاورزی با آب‌های نامتعارف خبر داد.

مسعود زارعی امروز، ۱۶ اردیبهشت‌ماه در حاشیه یکصد و شصتمین جلسه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز از پیگیری فنی و کارشناسی موضوع استفاده از آب‌های نامتعارف در کشت محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: در شهری مثل شیراز و در سالی که شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا معرفی شده است، آبیاری ۱۳۸۰ هکتار کشت با آب‌های نامتعارف خبر خوشایندی نیست.

وی افزود: در سال گذشته با اقدامات کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا، هم‌افزایی دستگاه‌هایی چون محیط زیست، بهداشت، جهاد کشاورزی و همکاری شهرداری‌های منطقه ۶ و ۷، استانداری و فرمانداری و احکامی که توسط مقام قضایی صادر شد، حدود یک هزار هکتار از کشت‌هایی که با آب‌های نامتعارف انجام گرفته بود، امحا شد.

زارعی یادآور شد: به طور قطع صرف گزارش دادن‌ها یا بازدید کردن‌ها مشکلات را رفع نکرده و مانع ورود فاضلاب به کانال‌های کشاورزی یا مانع استفاده از فاضلاب در تولید محصولات کشاورزی نمی‌شود و باید اقدامات را به ویژه وقتی پای سلامت مردم در میان است به فوریت انجام داد تا تولید چنین محصولی به بازار نرسیده متوقف شود.

وی ضمن اشاره به این موضوع که این‌گونه فعالیت‌ها برخورد با معلول است، بیان کرد: اصولا مدیران و مسئولان مرتبط باید موضوع را کنترل کنند و اجازه این کشت‌های نامتعارف داده نشود.

زارعی ادامه داد: متاسفانه در یکسال اخیر برخوردها با کشاورزان متخلف بازدارنده نبوده است، لذا سلامت شهروندان خط قرمز ما است و با توجه به برخی مواد غذایی تولید شده با جدیت این مسئله را دنبال خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز از امحاء مجدد کشت‌های نامتعارف خبر داد و گفت: به جهت اهمیت سلامت مردم و با توجه به اینکه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری دو عنوان سلامت و حفظ محیط زیست را به عهده دارد، در این جلسه کمیسیون با دعوت از همه مسئولان مرتبط با حوزه سلامت عمومی و زیست محیطی این موضوع ویژه به بحث و تبادل نظر گذاشته شد و با تمرکز کل جلسه بر این موضوع تصمیماتی خوبی اتخاذ شد.

وی با اشاره به هم‌افزایی دستگاه‌های مربوطه در حل این معضل بیان کرد: شرکت آبفا باید مسئولیت آب‌های آلوده رها شده در سطح شهر را برعهده بگیرد و دنبال کند چرا که راه حل اصلی بر این است که آب‌های آلوده نداشته باشیم.

زارعی از انتقال فاضلاب شهری به جنوب شرق شیراز خبر داد و گفت: متاسفانه در این مکان تصفیه‌خانه‌هایی که ظرفیت لازم شبکه‌های ایجاد شده را داشته باشند، وجود ندارد.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز افزود: از این تصفیه‌خانه‌ها بخشی پساب و بخشی فاضلاب خام بیرون می‌آید که نهایتا یکی شده و بخشی از آن در مسیر کانال‌های کشاورزی و بخش دیگر به دریاچه نمک وارد می‌شود.

زارعی بیان کرد: شرکت آبفا باید در این خصوص ورود جدی کرده و با احداث تصفیه‌خانه‌های لازم پساب موجود را تصفیه و قابل استفاده کند.

وی یادآور شد: با فرض احداث تصفیه‌خانه پساب‌های تصفیه شده دارای گرید A تا C هستند و این مساله باید توسط جهاد کشاورزی مشخص شود که کدام فاضلاب قابل استفاده برای کشاورزی است.

زارعی در پایان با ابراز تاسف از اینکه کشت محصولات با فاضلاب انسانی وارد زنجیره غذایی مردم می‌شود که این خود تهدید و خطر بزرگی برای سلامتی شهروندان محسوب می‌شود، افزود: در این جلسه مقرر شد، علاوه بر امحاء محصولات کشت شده، با تشکیل کارگروه ویژه و ارائه راهکارهای کوتاه و بلند مدت، مسیر دسترسی به فاضلاب به صورت دائم قطع شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • اجرای نوبت‌دهی الکترونیکی در پایانه‌های بار سراسر کشور در راستای توزیع عادلانه
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان