Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@19:03:35 GMT

آیا گیاهان می‌توانند زبان جانوران را متوجه شوند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۳۹۲۲۰

آیا گیاهان می‌توانند زبان جانوران را متوجه شوند؟

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه گیاه‌پزشکی دانشگاه فردوسی گفت: گیاهان می‌توانند زبان جانوران دیگر را بفهمند و همچنین با یکدیگر حرف بزنند و تبادل اطلاعات کنند. 

دکتر جواد کریمی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص پژوهشی که در قالب «چگونگی تبادل اطلاعات و تعامل بین موجودات زنده» انجام شده‌است، اظهار کرد: محققان دانشگاه فردوسی موفق شدند این زبان تعامل و ارتباط بین نماتودهای مفید و گیاهان را کشف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشف در قالب رساله دکتری شکوفه کمالی در گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی با این هدف که ما در دنیای جانوری و گیاهی، می‌دانیم بین موجودات ارتباط وجود دارد، انجام گرفت. 

وی افزود: روزگاری سلیمان پیامبر زبان غیر انسان را تنها می‌دانست و لشکریانی از حشرات در اختیار و اراده‌اش بودند. توسعه روش‌ها و متدهای علمی به محققان نیز امکان کاوش در زمینه چگونگی تبادل اطلاعات و تعامل بین موجودات زنده را داده است. سال‌هاست که می‌دانیم گیاهان قادرند با موجودات اطراف خود مانند حشراتی که از گیاه تغذیه می‌کنند یا آنهایی که از حشرات گیاه‌خوار تغذیه می‌کنند، ارتباط برقرار کرده و آن‌ها را دور کرده یا جلب کنند به عبارتی با ارسال پیام، این ارتباط میسر می‌شود.

عضو هیات علمی گروه گیاه‌پزشکی دانشگاه فردوسی تصریح کرد: در این بین میکروب‌هایی که روی حشرات گیاه خوار نیز فعال هستند و باعث بروز بیماری در این حشرات گیاه‌خوار می‌شوند و بالطبع، این اتفاق به نفع گیاه است نیز قادرند با گیاه از جمله قارچ‌ها و باکتری‌ها تبادل سیگنال داشته باشند. اما گروه دیگری از دشمنان حشرات گیاه‌خوار که در خاک فعالند و باعث بیماری و مرگ حشرات گیاه‌خوار می‌شوند نماتودهای بیمارگر حشرات نیز هستند. 

وی عنوان کرد: گیاهان می‌توانند زبان جانوران دیگر را بفهمند و همچنین با یکدیگر حرف بزنند و تبادل اطلاعات داشته باشند. تاکنون در مورد این گروه، بین نماتودها، گیاهان و اینکه می‌توانند با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند، پژوهشی انجام نشده بود اما این پژوهش مشخص کرد که گیاهان می‌توانند این جانوران مفید را که در خاک هستند، درک و حضورشان را بفهمند و بعد از این حضور به نفع خود استفاده کنند که هم خود را تقویت و هم دشمنان دیگر که می‌خواهند به گیاه حمله کنند را تضعیف ‌کنند تا در نهایت به نفع خود و سیستم باشد و از این بابت یک کشف مهم در اکولوژی و زیست‌شناسی محسوب می‌شود.

کریمی خاطرنشان کرد: ‌در نتیجه، معین شد که گیاه قادر به درک نماتود مفید بوده و پس از مواجهه با آن، سیستم دفاعی خود را در جهتی تنظیم می‌کند که هم توان زیستی گیاه در برابر حمله احتمالی گیاه خواران افزایش یابد و در کنار آن، گیاه خواران فعال روی گیاه نیز با این تغییر فیزیولوژی گیاه، دچار اختلال رشد و عملکرد و کارایی شده و خسارت آن‌ها در نهایت کاهش یابد. 

وی بیان کرد: یافته مذکور نشان دیگری بر نظم حیرت انگیز طبیعت و خلقت است و موید آنکه در غیاب دخالت‌های انسان در تخریب اکوسیستم، ارتباط بین اجزای زنجیره و شبکه غذایی به شکلی منظم و برنامه‌ریزی شده قادر به آن است که هموسازی گیاه و نیز سایر سطوح غذایی برقرار شود.

عضو هیات علمی گروه گیاه‌پزشکی دانشگاه فردوسی در خصوص خروجی این پژوهش، تصریح کرد: این پژوهش در مجله‌ای به نام Molecular Ecology که یکی از مجلات مهم اکولوژی و زیست‌شناسی است، در یک ماه اخیر منتشر شد. این مجله، یافته‌های مهم دانشمندان و محققان را منتشر می‌کند. همچنین با این اقدام نشان دادیم که با کار تیمی بسیار خوب می‌توان یک پژوهش با کیفیت را با این امکانات و شرایطی که در ایران وجود دارد، انجام داد؛ به شرط اینکه دانشجو توانا و پشتکار داشته باشد و به صحبت‌های استاد خود عمل کند.  
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی پژوهش گياهان دارويي جانوران گیاهان گیاهان می توانند حشرات گیاه خوار گروه گیاه پزشکی دانشگاه فردوسی تبادل اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۹۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، اهالی روستای وازیَک محمودآباد با پرورش گل و گیاه توانستند روستای بدون بیکار مازندران لقب بگیرند.


مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد با بیان اینکه از ۹۲ هکتار فضای گلخانه‌ای شهرستان محمودآباد ۳۷ هکتار آن در روستای وازیک واقع شده است گفت: ۱۶۹ نفر در این روستا به پرورش گل و گیاه مشغول هستند.


هادی زاده با اشاره به اینکه روستای وازیک سال ۱۴۰۰ به عنوان روستای گردشگری گل و گیاه مازندران معرفی شد افزود: با پرورش گل و گیاه در این روستا، وازیک روستای بدون بیکار مازندران هم لقب گرفت.


او ادامه داد: پرورش دهندگان گل و گیاه روستای وازیک با تولید و پرورش انواع گل‌های آپارتمانی، درخت و درختچه‌های زینتی در جشنواره‌های متعدد گل وگیاه حضور دارند و محصولاتشان به سایر نقاط کشور نیز ارسال می‌شود.


استان مازندران دارای ۱۱۴۵ هکتار فضای گلحانه‌ای است که در این زمینه، رتبه نخست کشور را دارد.

زینب دیوارگر و گزارشی از روستای بیکار مازندران:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • روستای بدون بیکار در مازندران
  • روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران
  • نگاه تقریبی شیخ بهایی، وجه امتیاز او به شمار می‌رفت
  • ویتامین های مهم برای گیاهان آپارتمانی
  • آیا طب سنتی ریشه در غریزه انسان و دیگر انسان‌تباران دارد؟
  • شوخی توماس مولر با لهجه جیمی کرگر: خوشحالم که متوجه سوالت شدم! / زیرنویس فارسی
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • ۱۰ حقیقت حیرت‌انگیز درباره عنکبوت‌ها که باید بدانید
  • شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟