Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@14:59:33 GMT

آغاز طرح نسخه نویسی سموم در فارس

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۶۱۵۸

آغاز طرح نسخه نویسی سموم در فارس

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدجواد احمد‌ی رئیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس گفت: این طرح با هدف دستیابی به محصولات کشاورزی سالم‌تر و همچنین ساماندهی مصرف سموم در بخش محصولات زراعی و باغی اجرا شده است.

او به تشریح طرح نسخه نویسی گیاه پزشکی پرداخت و اظهارداشت: بر اساس این طرح، کلینیک‌های گیاه پزشکی یا به صورت چشمی و تجربی بیماری را شناسایی و اقدام به نسخه نویسی می‌کنند و یا با روش‌های آزمایشگاهی اقدام به شناسایی آفت یا بیماری مربوطه می‌کنند و بر اساس نتایج آزمایش‌ها نسخه مورد نیاز را می‌نویسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمد‌ی با اشاره به این که در این طرح از سه برگ نسخه استفاده می‌شود که یک برگ نسخه نزد گیاه پزشک می‌ماند، ابراز داشت: دو نسخه دیگر به داروخانه می‌رود و مسوول فنی داروخانه باید آن‌ها را تأیید کند و در نهایت یک نسخه نزد داروخانه و یک نسخه نزد بهره بردار باقی می‌ماند.

رئیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس از جمله فواید اجرای طرح نسخه نویسی گیاه پزشکی را کمک به «تأمین و افزایش امنیت غذایی» عنوان کرد و ادامه داد: بهره برداران بخش کشاورزی باید از اجرای این طرح استقبال کنند چرا که انجام آن منافعی را برایشان در پی دارد که از آن جمله می‌توان به پرهیز از به کارگیری سموم متفاوت و گاهاً بی‌تاثیر در از بین بردن آفات و بیماری‌های زراعی و باغی اشاره کرد.

احمدی با اشاره به راه اندازی اولین مرکز نسخه نویسی در یک کلینیک گیاه پزشکی خاطرنشان کرد: ما شاهد افتتاح ۲ کلینیک نسخه نویسی گیاه پزشکی دیگر نیز خواهیم بود و ظرف روز‌های آینده دوره آموزشی نسخه نویسی برای کلینیک‌های گیاه پزشکی براساس ضوابط و چهارچوب‌های موجود به اجرا در می‌آید.

او از صدور بیش از ۴۹۵ مجوز فروش سموم کشاورزی در استان خبر داد و افزود: براساس آمار موجود ۵۵۰ فروشگاه سموم کشاورزی در استان فعال هستند که ۵۵ فروشگاه قدیمی و از مسئول فنی برخوردار نیستند.

رئیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس با تأکید بر این که رایزنی‌های لازم برای حل مشکل مسوول فنی و ساماندهی این فروشگاه‌های قدیمی با سازمان نظام مهندسی کشور در حال انجام است، تصریح کرد: هدف نهایی ما این است که همه فروشگاه‌های سم با اخذ مجوز‌های لازم به داروخانه تبدیل شوند چرا که محصولات کشاورزی ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارند و از این منظر بسیار با اهمیت هستند.

احمدی از فعالیت بیش از ۸۰ کلینیک گیاه پزشکی در سطح استان خبر داد و گفت: نسخه نویسی گیاه پزشکی در برخی از کشور‌های توسعه یافته از مدت‌ها پیش آغاز شده و خوشبختانه این فرآیند در استان فارس نیز برای نخستین بار عملیاتی می‌شود، با این حال امید واریم کلینیک‌های گیاه پزشکی هویت خود را پیدا کنند و بدانند که می‌توانند تشخیص و تجویز کنند و تعداد این کلینیک‌ها در سطح استان بیشتر شود.

فروش آزاد و عرضه آزاد سموم کشاورزی ممنوع می‌شود

فرهاد شریفی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز هدف از اجرای طرح نسخه نویسی سموم در کلینیک‌های گیاه پزشکی را کنترل و پایش سموم و همچنین مصرف درست آن‌ها د ر بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: با توجه به این که چگونگی مصرف و میزان باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی مسئله مهمی است و می‌تواند بر سلامت جامعه تاثیر داشته باشد، اجرای طرح نسخه نویسی از اهمیت زیاد‌ی برخوردار است.

او با بیان این که در حال حاضر فرآیند پایش سموم در محصولات کشاورزی با دشواری‌هایی همراه است، بیان داشت: این پایش بر روی تمام سموم، اعم از وارداتی و یا تولید داخل اعمال می‌شود طرح نسخه نویسی می‌تواند به تسهیل این فرآیند کمک کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس از ممنوعیت تدریجی فروش و عرضه آزاد سموم در سطح استان خبر داد و گفت: پیش بینی می‌کنیم از اواخر امسال نسخه نویسی سموم کشاورزی به طور کامل در سطح استان فراگیر شود، بنابراین با این روند فروش آزاد و عرضه آزاد سموم را نخواهیم داشت و هر اختلاف و خطایی که در این زمینه اتفاق بیفتد کاملاً قابل ردیابی است.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گیاه پزشکی فروشگاه های سموم کشاورزی کلینیک های گیاه پزشکی محصولات کشاورزی طرح نسخه نویسی سموم کشاورزی سطح استان نظام مهندسی استان فارس کلینیک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۶۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محرومیت زدایی از چهره فارس با اجرای بیش از هزار برنامه جهادی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مسئول سازمان بسیج سازندگی فارس، گفت: این برنامه‌ها به مدت یک هفته و از فردا و همزمان با آغاز هفته بسیج سازندگی در مناطق مختلف استان آغاز می‌شود.
سرهنگ پاسدار علی‌اکبر طحان افزود: این برنامه‌ها شامل ۲۴۵ برنامه مربوط به محرومیت زدایی، ۱۴۷ برنامه مربوط به اشتغال و اقتصاد، ۵۵۸ برنامه در موضوع خدمت رسانی جریان جهاد و ۷۵ برنامه هم به عنوان کمک‌های مومنانه عملیاتی می‌شود.
۱۷ اردیبهشت ۱۳۷۹ به درخواست رهبر معظم انقلاب بسیج سازندگی تشکیل شد.
وی ادامه داد: در دو سال گذشته در استان شاهد اقداماتی برای محرومیت زدایی از سوی گروه‌های جهادی و بسیج سازندگی بودیم که از جمله می‌توان به آبرسانی به ۳۰۸ روستا، اجرای ۹۴ پروژه راه روستایی به ارزش سه هزار میلیارد ریال، ساخت هزار و ۲۰۰ مسکن مددجویی کمیته امداد و ایجاد مشاغل خانگی اشاره کرد.
او اظهار کرد: همچنین با همت و تلاش نیرو‌های جهادی استان، در مدت ۲ ماه یک میلیون اصله نهال در بیابان‌های استان کاشته شد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی فارس گفت: تکمیل و مرمت ۸۰۰ مسکن نیازمندان در سال ۱۴۰۲، بهسازی و مرمت راه‌های بین مزارع، تکمیل مساجد و مجتمع فرهنگی و مذهبی، ساخت و تکمیل مخازن هفت مترمکعبی آب آشامیدنی، استخر‌های آب کشاورزی، احیا و لایروبی چاه و قنات، ساخت و تکمیل کانال‌های کشاورزی، تکمیل خانه عالم و مجموعه‌های ورزشی، ساماندهی و مرمت گلزار شهدا در این استان انجام شده است.
طحان افزود: در نوروزامسال هم، ۹ هزار و ۸۶۸ نفر در قالب ۷۶۴ گروه جهادی در هشت عرصه عمرانی، بهداشت و درمان، فرهنگی و تربیتی، کمک مومنانه، آموزشی و تحصیلی، کشاورزی و دامپزشکی، آسیب‌های اجتماعی و مشاوره، اشتغال و اقتصاد به مردم استان خدمت رسانی کردند.
وی ادامه داد: همچنین در ماه مبارک رمضان، به همت ۵۰۰ گروه جهادی و با راه اندازی پویش سراسری ‘خانه دوست کجاست’ در ۲ موضوع توزیع افطاری ساده و تعمیر و خانه تکانی منازل افراد نیازمند خدمت رسانی شد.

دیگر خبرها

  • ابتلای درختان نارنج شیراز به بیماری نماتد
  • محرومیت زدایی از چهره فارس با اجرای بیش از هزار برنامه جهادی
  • چهره‌های مشهور ادبیات که مست عشق پارسا پیروزفر را دیدند | میرجلال‌الدین کزازی: از آغاز تا انجام، شادمان و خشنود بودم...| تصاویر
  • لزوم مبارزه تلفیقی با آفت سپردار توت سفید در باغات سیاه ریشه
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی خریداری شد
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس
  • انتقاد آیت‌الله مدرسی از مشروب‌خوری برخی پزشکان در فارس
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی در فارس خریداری شد
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا