Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علیرضا ابوالحسنی، معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به انجام عملیات گیاه پزشکی در سطح استان کرمان گفت: عملیات گیاه پزشکی، شامل ۲ مرحله پایش و انجام عملیات کنترل و مبارزه است که عملیات پایش در سطح جنگل‌ها با هماهنگی کارشناسان حفاظت شهرستان‌ها و نظارت کارگروه گیاه پزشکی استان صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: اجرای پروژه مبارزه با آفت نیمه انگلی لورانتوس، طی ۴ سال متوالی در سطح ۱۰ هزار و ۴۶۱ هکتار محدوده جنگل‌های شمال استان کرمان درحال اجرا است.

ابوالحسنی تصریح کرد: عملیات کنترل و مبارزه با آفت نیمه انگلی لورانتوس در جنگل‌های مناطق بحرانی شهرستان‌های رفسنجان، سیرجان، رابر، شهربابک، بردسیر، ارزوییه و بافت صورت گرفته است. 

او با اشاره به اعتبارات اختصاص یافته به این عملیات از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال ۱۳۹۹، گفت: پروژه گیاه پزشکی در شهرستان‌های بافت با اعتبار یک میلیارد ریال در سطح ۲۸۰ هکتار و رفسنجان با اعتبار یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در سطح ۴۰۰ هکتار درحال اجرا است.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی کرمان بیان کرد: در بازدید‌های مکرر از مناطق جنگلی که با کمک کارشناسان گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و کارشناسان ناظر در حین عملیات گیاه پزشکی در جنگل‌ها  صورت گرفت، مشخص شد، جنگل‌های استان از وضعیت رویشی مناسبی برخوردار هستند که این موضوع نشان از موثربودن اجرای پروژه گیاه پزشکی در مناطق بحرانی شیوع آفت دارد و از شدت طغیان آفت در این عرصه‌ها کاسته شده است.

او بیان داشت: لورانتوس با نام علمی  grewinkii. Loranthus از خانواده Loranthaceae،گیاهی نیمه انگلی، خسارت زا و یکی از مهم ترین آفات جنگل‌های ارژن و بادام کوهی استان کرمان محسوب می‌شود.

ابوالحسنی با اشاره به کاهش شدید نزولات جوی، شرایط حساس و شکننده حاکم بر طبیعت استان و احتمال هجوم آفات به مراتع و جنگل‌های استان و بروز حریق‌های احتمالی با توجه به وجود پدیده خشکسالی از مردم و عرصه نشینان درخواست کرد: در صورت مشاهده هر گونه حریق، آفات و بیماری ها، تخریب و تصرف مراتب را از طریق تلفن‌های رایگان ۱۵۰۴ و ۱۳۹ امدادجنگل و مرتع اطلاع دهند و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان را در حفظ منابع طبیعی یاری کنند.

انتهای پیام/ م 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری خسارت دیده اداره کل منابع طبیعی گیاه پزشکی استان کرمان جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۵۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: با انجام مبارزه شیمیایی با علف‌های هرز و بیماری و آفات گندم و جو مبارزه در ۱۵۴ هزار هکتار انجام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، فرید بیگی سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران درباره مبارزه شیمیایی با عوامل بیماریزا مزارع گندم و جو استان مازندران اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز گندم و جو در سطح 154 هزار و 161 هکتار از مزارع گندم و جو استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با بیان اینکه مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در 138 هزار و 515 هکتار مزارع گندم استان، انجام شد تصریح کرد: در مبارزه با آفات سموم مالاتیون، دورسبان، سایپرمترین، متالدهاید، کنفیدور در 5 هزار و 625 هکتار مزارع گندم استان انجام شد.مبارزه در 5 هزار و 232 هکتار علیه حلزون، 53 هکتار با کرم مفتولی و در 340 هکتار با سوسک سیاه زابروس بود. 

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ هم در 20 هزار و 859 هکتار انجام شده بطوریکه کشیده برگ‌ها در 23 هزار و 809 هکتار انجام شد.مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم استان با استفاده از سموم توفوردی، آکسیال،تیفیس، آتلانتیس گرانستار، پوماسوپر، لنتو، آپیروس، آتللو و ویکیلیس صورت گرفت.

بیگی بیان کرد: مبارزه با بیماری‌های گندم با مصرف 66 هزار و 403 لیتر/کیلو سموم رکس، تیلت، فولیکو، آلتو، اینور در 66 هزار و 713 هکتار مزارع گندم استان انجام شد. مبارزه با بیماری زنگ زرد در 20 هزار و 719 هکتار انجام شد و با سپتوریوز برگی هم در هزار و 477 هکتار مبارزه انجام شد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران میزان مبارزه با سفیدک سطحی را در 15 هزار و 158 هکتار بیان کرد و با تاکید بر اینکه در فوزاریوم خوشه  18 هزار و 806 هکتار مبارزه شده، مبارزه با زنگ قهوه‌ای را در 640 هکتار عنوان کرد و به ترتیب مبارزه با بیماری لکه خرمایی را در 744 هکتار و توام را در در 9 هزار و 169 هکتار از مزارع گندم استان عنوان کرد.

وی گفت: از ابتدای سال زراعی 1403-1402 تاکنون مبارزه شیمیایی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در 15 هزار و 649 هکتار مزارع جو استان انجام شد.مبارزه شیمیایی با آفت حلزون در هزار و 272 هکتار مزارع جو استان انجام شده است. تاکنون با علف‌های هرز کشیده برگ در 2 هزار و 389 هکتار مبارزه شده و مبارزه با علف پهن برگ در 2 هزار و 379 هکتار انجام شد.

وی گفت: مبارزه با لکه خرمایی در 622 هکتار، زنگ زرد در 731 هکتار، بیماری‌ سفیدک سطحی هم در هزار و 42 هکتار، سپتوریوز برگی در 392 هکتار و فوزاریوم در 865 هکتار انجام شد.

سرپرست حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران مبارزه با زنگ قهوه‌ای را در 12 هکتار و مبارزه توام را در 859 هکتار از مزارع جو استان عنوان کرد که مبارزه شیمیایی انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • مبارزه علیه سن مادر در ۱۸ هزار هکتار از مزارع رزن
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود